prevnext

Bach Eskelinen Reviews

“Eskelinen’s playing is bold and grand. He has a huge range of sound, both in dynamics and in timbre, though he never overplays. His rhythm is both rock solid and flexible where needed, and his ornamentation both inventive and tasteful. This is one of the finest Bach recitals I’ve heard in a while.”

American Record Guide

“Eskelinen’s Bach is a Rolls-Royce affair…the disc as a whole being the work of a guitarist who makes maximum use of his extensive resources while remaining fully in control of every note.”
Classical Guitar
“Like wine after cheese has cleansed the palate, Finnish guitarist Ismo Eskelinen takes two of Bach’s lute Suites and turns them into miraculous pools of clarity. […] The sound is ravishing, even beyond Alba’s usual audiophile quality.”
http://www.huffingtonpost.com/2013/07/09/haiku-reviews-peter-frank-laurence-vittes-george-heymont_n_3563270.html?utm_hp_ref=arts#slide=2670803
“Musikalisch, technisch perfekt, klanglich ein genuss: die bislang schönste Bach-cd des laufenden jahres!”

“Bach on the modern guitar need no apology, and Eskelinen’s performance is a delight.” 

Early Music Review

 

“Eskelinen on sointivärien taituri. Harvoin kuulee Bachin polyfoniaa näin elävästi ja luontevasti esitettynä.”

Jukka Isopuro  http://audiovideo.fi/julkaisu/levyarvostelu-bach-eskelinen-alba-sacd

 

“Ismo Eskelisellä on luonteva suhde Bachin musiikkiin. […] Hän ei näpertele, vaan luo kokonaisuuksia. Kautta levyn soittoa leimaa selkeys ja kirkkaus. […] Äänitys tuo musiikin miellyttävä lähelle. Kitara ja Bach ovat tässä ja nyt.” Harri Hautala / Aamulehti

 

Eskelinen soittaa Bachia sisäistyneesti

“Eskelisen sovitukset ovat sujuvia, ja hänen soittonsa on ihailtavan selkeää ja sisäistynyttä.Varsinainen herkku on kuitenkin kokonaisuus, jossa Eskelisen sovitus koraalimelodiasta Christ lag in Todesbanden johtaa saumattomasti d-molli-viulupartitan Ciacconaan. Koraalisovituksessa Eskelinen nivoo taitavasti huiluäänimelodioita alimpien kielien säestykseen, Ciacconassa jännite kantaa alusta loppuun.” Samuli Tiikkaja / Helsingin Sanomat

 

Kerrankin luontevaa kitara-Bachia

“Johann Sebastian Bachin musiikin soittaminen kitaralla on vaikeaa. […] Eskelinen kuitenkin selvittää soittimelliset haasteet ja tavoittaa pakottomalla soitollaan musiikista sen ytimen, joka ei riipu soittimesta. […] Eskelinen antaa musiikin virrata eikä juutu virran yksittäisiin kuohuihin. Virran varren kohokohtia ovat E-duuri-sarjan hilpeän rytmikäs Bourrée ja g-molli-sarjan lempeä Courante. Erityisen ansiokkaasti Eskelinen taituroi korukuviot, jotka muilla kitaristeilla tuppaavat pikemminkin katkaisemaan linjan kuin koristamaan sitä. […] Levyn huippukohdaksi muodostuu g-molli-sarja kokonaisuudessaan. Meditatiivinen, lohdullinen ja silti eteenpäin katsova sarja sopii paastonajan ääniraidaksi siinä missä suuret passiotkin, ja jopa tuntuu mittasuhteiltaan inhimillisemmältä.” Kare Eskola / Yle Uudet levyt

 

 http://www.alba.fi/kauppa/tuotteet/5013

Recent Post
  • New album ‘Songbook’ Sony Classical